Organiseren van Evenementen

Vindt u het leuk om feestjes of evenementen te organiseren? Vindt u het leuk om met ideeën voor een origineel evenement te komen? Heeft u oog voor detail? Ja? Word dan evenementen organisator!

U zult een mooie carrière tegemoet gaan, want er is veel vraag naar mensen die evenementen kunnen organiseren. Zowel evenementen in de thuissfeer als bruiloften, surprise party’s, kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes alsook commerciële evenementen. Denk bijvoorbeeld aan product-introducties bij bedrijven, bedrijfsfeesten, jubileumfeesten, buurtfeesten, openingen etc. Verder kunt u ook denken aan politieke evenementen en liefdadigheidsevenementen. Kortom, er worden meer evenementen georganiseerd dan u zich kunt voorstellen. Dit betekent enorme kansen voor een zelfstandig evenementen organisator!

Waarom mensen een Evenementen Organisator inschakelen
Mensen vinden het vaak fantastisch om een feestje te geven maar zijn zelf te druk om zich met de organisatie bezig te houden. Wie schakelen ze dan in? Een evenementen organisator.

1. Mensen hebben geen tijd om zelf evenementen te organiseren.
In veel gezinnen werken beide partners. In het bedrijfsleven is iedereen vaak ontzettend druk met z’n werk en zijn er weinig mogelijkheden voor iemand om naast z’n eigen werkzaamheden ook nog eens een feest te organiseren.

2. Mensen hebben vaak geen ervaring in het organiseren van evenementen.
Je viert je veertigste verjaardag bijvoorbeeld maar één keer. Het is dus zeker de moeite waard om de organisatie van het feest over te laten aan een professional, aan iemand die met niets anders bezig is!

3. Een evenementen planner kan geld besparen voor zijn klanten.
Een groot feest kost tegenwoordig toch al snel SRD 5.000. Een goede evenementen organisator kan geld besparen omdat hij de leveranciers kent, een relatie met hen opbouwt en weet hoe hij moet onderhandelen. Door uw kennis en onderhandelingsvaardigheden bent u in staat om voor uw klanten meer te besparen dan zij aan u hoeven te betalen. Een klant bespaart dus geld door het inschakelen van een evenementen organisator.

4. De organisator neemt een klant alle zorgen uit handen.
De klant kan genieten van zijn eigen feest, zoals het hoort!

5. De klant gaat voor zekerheid!
De evenementen organisator bouwt ervaring op in het organiseren van evenementen. Hij ontwikkelt een zesde zintuig waarmee hij ervoor zorgt dat problemen worden voorkomen. En als er onverhoopt toch iets gebeurt, dan zorgt een evenementen organisator ervoor dat de dag wordt gered!

Inhoud:
De cursus geeft u een volledig inzicht in de wereld van de evenementenorganisatie. Zoveel trucs en vakgeheimen vindt u nergens. De cursus is gebaseerd op de actualiteit en geeft u antwoord op zaken als:

· Welke personen en organisaties laten evenementen organiseren?
· Waar vind ik mijn klanten?
· Welke prijzen breng ik in rekening?
· Welke formaliteiten komen er bij kijken?
· Hoe start ik mijn eigen bureau?
· Hoe werf ik klanten voor mijn bureau?
· Hoe stel ik contracten op?

Verder leert u alles over o.a.:
· Het kiezen van locaties.
· Catering.
· Decoratie.
· Muziek en entertainment.
· Het organiseren van bedrijfsevenementen.
· Het organiseren van feesten (voor volwassenen, kinderen etc).
· Het organiseren van bruiloften.
· Het schrijven van evenementenplannen.

Doelgroep:
1) Mensen die graag dingen organiseren. Deze mensen hebben vaak al ervaring in het organiseren van evenementen of vinden het gewoon ontzettend leuk om te doen.

2) Mensen die een aanvullend inkomen willen hebben door van thuis uit te werken. Deze mensen passen hun werktijden aan andere verplichtingen aan.

Trainings duur:
6 weken

Prijs:
2x SRD 387.50
Inclusief materiaal (if applicable), het recht op een deelname certificaat.