Frans voor beginners

Op een leuke en slimme manier leer je de taal spreken, verstaan, lezen en schrijven. Je leert de perfecte uitspraak, met behulp van luisterfragmenten ingesproken door ‘native speakers’.

Frans leren is niet alleen leuk en handig, kennis van de Franse taal is ook een waardevolle aanvulling van je cv en geeft je net die extra voorsprong op de arbeidsmarkt.

Inhoud van de cursus Frans voor beginners

Met de cursus Frans voor beginners van de LOI kan iedereen het Frans goed onder de knie krijgen. Je begint met de basis en met ieder hoofdstuk breid je je woordenschat flink uit. En leer je dankzij de heldere uitleg snel de grammaticaregels beheersen. Tijdens de cursus pas je meteen toe wat je leert. Want je leert pas echt goed Frans als je de taal actief gebruikt

Spreken en verstaan

Na het afronden van de cursus Frans voor beginners kun je je goed uitdrukken in het Frans. Zo kun je straks zonder enige moeite boodschappen doen, bestellen in een restaurant, geldzaken regelen, een hotelkamer reserveren of gewoon een gesprek voeren met de lokale bevolking. Je uitspraak is uitstekend, want je leert met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie Frans de moedertaal is. En je leert het Frans zodanig verstaan dat je programma’s op radio en tv redelijk goed kunt volgen.

Lezen en schrijven

Koppen snellen in een Franse krant, de grote lijnen van een artikel begrijpen of een Frans tijdschrift lezen. Na deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om. Je kunt straks ook zonder problemen een mailtje of eenvoudige brief schrijven. Bijvoorbeeld een kaartje aan nieuwe Franse vrienden!

Meteen toepassen

Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Doelgroep:
Wil je Frans leren of je kennis van het Frans opfrissen? Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat naar Frankrijk of omdat je de taal voor je werk nodig hebt? Dan is deze cursus ideaal voor jou.

Vooropleiding:
Geen

Trainings Duur:
6 weken

De training kost:
2x SRD 393.75
Inclusief lesmateriaal, en het recht op een lokaal examen