Sieraden Maken

Ontdek hoe creatief u bent
Bent u graag creatief bezig en houdt u van mooie sieraden? U wilt ook kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van leuke kettinkjes, mooie oorbellen of een gave armband? Dan hebben wij goed nieuws; ook u kunt de gelukkige bezitter worden van een juweeltje van een sieraad. Met onze cursus Sieraden Maken heeft u namelijk helemaal in eigen hand hoe uw nieuwe ketting, armband, broche of oorbellen er uit gaan zien!

De cursus is bij uitstek geschikt voor iedereen die interesse heeft om zijn eigen sieraden te gaan ontwerpen en maken. Omdat u geen sieraden kunt vinden bij dat specifieke kledingstuk, omdat de sieraden in de winkels niet naar uw smaak zijn, omdat het een uitdaging is om zelf een ontwerp te maken volgens de trends van dat moment, of gewoon omdat het leuk is om creatief bezig te zijn.
Het ontwerpen begint met het opdoen van inspiratie. Dit gebeurt vaak aan de hand van voorbeelden van andere sieraden of juist compleet andere voorwerpen die u buitenshuis, op tv, of op het internet
tegenkomt. Kortom: inspiratie kunt u overal opdoen!

GRATIS starterspakket
Er zijn verschillende materialen waarmee u aan het werk gaat. Prospects heeft voor u een GRATIS starterspakket samengesteld! Zo kunt u direct aan de slag.

Inhoud:

In deze zeer uitgebreide cursus Sieraden Maken worden talrijke onderwerpen behandeld. Zo vereist het werken met metaal een heel andere benadering dan bijvoorbeeld het werken met papier. U leert tijdens deze interessante cursus stap voor stap hoe u met verschillende technieken en materialen aan de slag gaat. Aan de hand van duidelijke stappenplannen in foto’s en tekst gaat u met deze materialen en technieken experimenteren. De lessen behandelen telkens een materiaal of een bepaald aspect daarvan. U gaat onder andere werken met de volgende materialen:

– (edel)Metaal
– Textiel
– Polymeer
– Papier
– Kunststof
– Hout
– Tin

Verschillende technieken
Er is in de opbouw van de lessen rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad van de technieken. De cursus begint met vrij simpele technieken, maar deze worden wel zodanig uitgewerkt dat aan het einde van de les een professioneel ogend sieraad kan worden gemaakt. Zo gaat u les voor les verder met deze fantastische hobby.

Naarmate de lessen vorderen zullen ook de meer traditionele technieken van het werken met de diverse materialen worden behandeld, maar wederom zal hierin een opbouw in de moeilijkheidsgraad te ontdekken zijn.
Natuurlijk zal er in de loop van de cursus een voorkeur gaan ontstaan voor bepaalde materialen of technieken en kan er na de cursus besloten worden om deze misschien wel simpele technieken verder uit te diepen in gecompliceerde sieraden. Of er kan juist besloten worden om lekker divers te blijven werken en de ontwerpen simpeler te houden!

Doelgroep:
De cursus is bij uitstek geschikt voor iedereen die interesse heeft om zijn eigen sieraden te gaan ontwerpen en maken.

Vooropleiding
Voor deze cursus Sieraden Maken heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Cursus Duur:
4 weken.

De training kost:
SRD 340,-
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen