Officemanager HBO

Heb je een aantal jaren werkervaring als secretaresse of directiesecretaresse en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is een functie als officemanager een prima volgende stap in je carrière. Eén die voortbouwt op je ervaring, maar die ook een aantal totaal nieuwe taken meebrengt. Hoe je baan er precies uitziet, is afhankelijk van de organisatie of het bedrijf waar je werkt. Maar een ding is zeker, als officemanager ben je de spil binnen een professionele kantooromgeving en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Leidinggeven, organiseren en overzicht houden zijn slechts enkele taken die bij deze veelzijdige functie horen.

De unieke en praktijkgerichte cursus Officemanager behandelt de verschillende facetten van officemanagement. Er wordt onder andere ingegaan op management, logistiek, databases, public relations en voorlichting. Na afloop van de cursus heb je alle competenties en vaardigheden in huis om aan de slag te gaan als leidinggevend officemanager!

Inhoud:

De cursus Officemanager bestaat uit de volgende vijf modules:

Inleiding officemanagement

In deze module wordt officemanagement in al haar facetten behandeld. Je leert wat het begrip officemanagement inhoudt, alsmede het organiseren en leidinggeven in een kantooromgeving. Na afloop van deze module heb je inzicht in de spilfunctie die de officemanager binnen een organisatie heeft.

De module wordt ondersteund door het boek ‘Essenties van het organiseren, managen en veranderen’.

ECDL databases

Met de module European Computer Driving Licence leer je professionele computervaardigheden die door 70% van de landen in de wereld erkend wordt. Je leert vaardig om te gaan met de databes en maakt kennis met Access 2010. Verder leer je databases te ontwerpen, informatie op te vragen en formulieren en rapporten te maken.

Middle management

Deze module geeft een inleiding in algemeen management. Daarnaast komen onder meer inleidingen op het gebied van marketing, economie, communicatie en logistiek aan de orde. Met de module verwerf je leidinggevende competenties op het niveau van het middenkader in een organisatie.

Project- en kennismanagement

Deze module geeft inzicht in projectmanagement en de fasering van een project, de lerende organisatie en informatie- en kennismanagement en informatie en communicatietechnologie. De module wordt afgesloten met een praktijkopdracht waarin je een projectorganisatie voor een transformationeel verandertraject moet opzetten, inclusief programmaorganisatie, DIN en Gantt-chart-planning.

Inleiding communicatie

Het communicatievak is ontstaan uit de vakgebieden reclame, public relations en voorlichting. Vroeger werden deze vakgebieden als strikt gescheiden gezien. Maar deze communicatie-instrumenten kunnen elkaar juist versterken. Deze module gaat in op de diverse aspecten van reclame, public relations en voorlichting. Je leert hoe je om kunt gaan met communicatie, zowel op strategisch niveau als op uitvoerend niveau.

Benodigdheden

Voor de cursus Officemanager dien je te beschikken over een laptop met Microsoft Office inclusief Acces 2010.

Doelgroep:

De cursus Officemanager is bestemd voor iedereen die al een aantal jaren werkt als (directie)secretaresse en een leidinggevende functie als officemanager ambieert. Ook als je de basisvaardigheden van officemanagement al beheerst en je vaardigheden wilt aanscherpen, is deze opleiding een echte aanrader!

Vooropleiding

Om de opleiding met succes te kunnen volgen, zijn een algemene ontwikkeling op HAVO- of MBO-niveau en praktijkervaring gewenst.

Trainings Duur:
3 maanden

De training kost:
3x SRD 562.50
Inclusief  lesmateriaal,  en e het recht op een lokaal examen