Managementassistent MBO

Denk je aan een baan als secretaresse en/of managementassistent? En wil je in korte tijd over de basisvaardigheden van een managementassistent beschikken? Of heb je al een secretariële functie en wil je juist je vaardigheden versterken? Kies dan voor de opleiding Managementassistent. Na afloop van de opleiding kun je je, zowel schriftelijk als mondeling, uitstekend uitdrukken in het Nederlands. Ook heb je perfect leren notuleren en weet je alles van de Officeprogramma’s Word en Excel. De opleiding is inclusief de training Zakelijk telefoneren.

Inhoud:

De opleiding Managementassistent bestaat uit de theoriemodules Bedrijfscorrespondentie Nederlands, Notuleren, Word en Excel.

De training rond je af met een officieel examens van Prospects. Heb je de complete cursu succesvol afgerond, dan ontvang je een officieel Prospects-certificaat!

Hieronder vind je meer informatie over de modules die in de opleiding aan bod komen.

Bedrijfscorrespondentie Nederlands

Het schrijven van brieven is een belangrijk deel van de taken van een managementassistent. Of het nu gaat om een offerte, een aanvraag, een klachtenbrief of een bezwaarschrift; de zakelijke brief moet het doel waarvoor je hem schrijft daadwerkelijk bereiken. Daarbij moet je in je achterhoofd houden dat een brief een visitekaartje van het bedrijf is. Maakt jouw brief een slechte indruk, dan kan dit het bedrijf klanten kosten. Daarentegen zorgt een verzorgde en goed geformuleerde brief ervoor dat de ontvanger je met vertrouwen tegemoet zal treden.

Notuleren

Notuleren is een vaardigheid die je als managementassistent goed moet beheersen. Bij notuleren is het van belang dat je hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden. Daarnaast moet je de belangrijke zaken snel en beknopt kunnen vastleggen. Vervolgens moet je dit kunnen verwerken tot een zakelijk, duidelijk en overzichtelijk verslag.

Omdat notuleren een vaardigheid is, bevat deze module veel praktijkoefeningen. Je oefent heel praktijkgericht met behulp van vergaderingen op LOI Campus. Door de combinatie van theorie en oefeningen in deze module zul je het notuleren snel perfect beheersen.

Word

Een secretaresse moet uiteraard diepgaande kennis hebben van en goed overweg kunnen met veel gebruikte computerprogramma’s. Deze module behandelt eerst het computergebruik en bestandsbeheer met behulp van het besturingssysteem Windows waarmee op verreweg de meeste kantoren wordt gewerkt. Vervolgens leer je omgaan met de vele mogelijkheden van het tekstverwerkingsprogramma Word. Denk aan het maken, samenstellen, bewerken, vormgeven, opslaan en afdrukken van documenten.

Excel

Nadat je in de vorige module kennis hebt opgedaan van het veelgebruikte tekstverwerkingsprogramma Word, wordt in dit onderdeel het spreadsheetprogramma Excel uitgebreid behandeld. Je leert werken met spreadsheets die je kunt gebruiken voor het opstellen van budgeten, het maken van prognoses, zakelijke grafieken en financiële rapportages.

Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan het efficiënt gebruik van internet en e-mail. Hoe zoek je bijvoorbeeld bepaalde informatie op, hoe kun je dit vervolgens goed bewaren, printen of doorsturen naar anderen. Ten slotte worden de vele mogelijkheden van e-mail behandeld. Niet alleen het versturen van berichten maar bijvoorbeeld ook het beheren van gezamenlijke agenda’s, adresboeken en taaklijsten.

Training Zakelijk telefoneren

Tijdens deze training leer je door middel van cases, rollenspelen en observatieoefeningen hoe je klantvriendelijk en efficiënt telefoongesprekken voert en afhandelt. Er wordt aandacht besteed aan lastige telefoongesprekken en klachtenbehandeling, telefoonetiquette en een klantvriendelijke opstelling door houding, gedrag en stemgebruik.

Doelgroep:

De opleiding Managementassistent is bestemd voor iedereen die interesse heeft in een baan als managementassistent. De cursus is een aanrader voor iedereen die zich in korte tijd de basisvaardigheden van een managementassistent eigen wil maken of verbeteren. Ook is de opleiding een aanrader voor iedereen die denkt aan een functie als managementassistent, maar niet de volledige 3-jarige opleiding wil volgen.

Vooropleiding:

Om deze opleiding te kunnen volgen, is het hebben van een typediploma met minimaal 150 aanslagen per minuut een vereiste. Een algemene ontwikkeling op HAVO/MBO niveau is gewenst.

Trainings Duur:
3 maanden

De training kost:
3x SRD 875,-
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen