Brand Management HBO

Ben je werkzaam in een midden –klein bedrijf en wil je alles te weten komen van merkenmanagement en merkenstrategie? Schrijf je dan in voor de korte en praktijkgerichte cursus Brand Management.. Tijdens de cursus leer je onder meer hoe je een merk ontwikkelt, hoe je een merk in de markt zet en waar je voor wat betreft de communicatie aan moet denken. Met je certificaat ben je klaar voor een baan als Junior Brand Manager!

Inhoud:

Tijdens de opleiding Brand Management doe je kennis op die je direct in de praktijk kunt toepassen. Het lesmateriaal bevat veel actuele voorbeelden die je studie nóg leuker maken. Tijdens de cursus werk je aan een uitgebreide case, waarbij je de opgedane kennis direct kunt toepassen.

In de cursus komen alle basisbeginselen, belangrijkste theorieën en aspecten van brandmanagement aan bod. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen en trends. Denk bijvoorbeeld aan begrippen als Rebranding, E-branding, Storytelling, Global branding en Internal branding.

De cursus is onderverdeeld in zes thema’s:

Thema 1: Introductie brand management

Wat houdt brand management in? En wat betekenen de begrippen merkwaarde, merkimago, merkidentiteit en merkpersoonlijkheid precies? Dat en nog veel meer leer je in het eerste onderdeel van de opleiding Brand Management.

Thema 2: Ontwikkelen van sterke merken:

In dit onderdeel krijg je antwoord op vragen als: wat is een sterk merk, hoe positioneer je een merk ten opzichte van de concurrent, hoe belangrijk is het dat een merkstrategie gedragen wordt door werknemers en hoe voer je een geïntegreerd merkbeleid?

Thema 3: Uitbouwen van succesvolle merken:

Het stretchen van merken is een veel toegepaste strategie om bepaalde merken uit te bouwen. Door het aanbieden van nieuwe producten onder dezelfde merknaam kan een sterk merk verder uitgebouwd worden. In dit thema worden de strategieën, merkextensies, merk endorsement en co-branding behandeld.

Thema 4: Communicatie van merken:

Het onderwerp van dit thema is: het managen van merken. Naam en logo zijn slechts twee voorbeelden van aspecten die het succes van een merk bepalen. In dit thema wordt het merk gerelateerd aan de elementen van de marketingmix. En welke factoren bepalen het succes en falen van e-branding?

Thema 5: Meten en evalueren van merken:

In dit thema wordt aandacht besteed aan het meten van Brand Performance, Rebranding en repositionering van merken en bescherming van merken.

Thema 6: Toepassingen van branding:

In dit laatste thema worden de verschillende theorieën, concepten en begrippen van brand management toegepast in verschillende sectoren (overheid/public, retail, diensten, B2B, not for profit, zorg). Je leert dat branding overal kan worden toegepast. Daarnaast komen ook Global Branding en Business to Business Branding aan bod.

Doelgroep:

De opleiding Brand Management is bestemd voor iedereen die werkzaam is op het gebied van (marketing)communicatie en alles te weten wil komen van Brand Management en merkenstrategie. Ook als je je binnenkort bezig gaat houden met het ontwikkelen en in de markt zetten van een nieuw merk, is deze opleiding een echte aanrader.

Vooropleiding:

Voor deze opleiding gelden geen speciale vooropleidingseisen. Wel is een opleiding op HAVO- of MBO-niveau gewenst.

Trainings Duur:
3 maanden

De training kost:
3x SRD 625,-
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen