Leren tekenen

Ontdek uw eigen talent
Misschien beschikte u vroeger op school al over een uitgesproken talent of kon u gewoon “leuk” tekenen. Feit is dat iedereen talent heeft. Misschien is dat talent enigszins verborgen. De interesse die u toont voor Tekenen en Schilderen geeft al aan dat ook u aanleg heeft.

Met het prachtige lespakket Prospects u biedt en de vakkundige begeleiding gaat u dat talent snel ontdekken en ontwikkelen. U zult merken dat u tot veel meer in staat bent dan u ooit had gedacht. Iedereen kan leren tekenen en schilderen.

Leren tekenen is leren kijken
U maakt tijdens de eerste les van de cursus Tekenen en Schilderen kennis met verschillende manieren van kijken. Achtergrondinformatie over dat wat u ziet bepaalt namelijk de manier waarop u iets ziet. En dat is belangrijk om straks uw eigen stijl te kunnen ontwikkelen. U leert kijken met een “schildersoog”. Met goed leren kijken, wordt de basis van uw teken- en schilderkunst gelegd. Al snel zult u mensen, dieren en voorwerpen kunnen herleiden tot hun basisvorm en deze op schetsmatige wijze op papier zetten.

U ontwikkelt uw teken- en schildertalent in uw eigen tempo. Potlood en penseel neemt u alleen ter hand als u daar zin in heeft. Tekenen en Schilderen is tenslotte een hobby die u voor uw plezier doet, en die u veel voldoening en ontspanning zal geven. U vergeet alles om u heen.

Inhoud:

Verschillende technieken
Ieder materiaal vergt een speciale teken- of schildertechniek.
Wij leren u daarom hoe u toon- of schaduweffecten verkrijgt en hoe u een vloeiend kleurverloop bereikt. Ook leert u perspectief tekenen waardoor voorwerpen “diepte” krijgen. Licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling, al deze technieken komen aan de orde.

Bestuderen van moeilijke theoretische lessen is niet noodzakelijk. In de cursus Tekenen en Schilderen leert u met behulp van voorbeelden en oefenopgaven. U ontwikkelt gaandeweg een eigen stijl. De cursus Tekenen en Schilderen beschrijft in duidelijke taalgebruik hoe u het best te werk gaat en op welke manier u de verschillende technieken combineert met de verschillende materialen

Kleuren mengen
Primaire, secundaire en tertiaire kleuren: u leert ze mengen. U leert hun gevoelswaarde kennen, hoe ze elkaar kunnen versterken en waarom ze soms “vloeken”.

Portrettekenen
Aan het tekenen van portretten van het menselijk lichaam; de anatomie en de verschillende houdingen wordt veel aandacht besteed. Beleef de voldoening wanneer het u lukt om een gezicht een goed gelijkende uitdrukking te geven.

Wenskaarten en logo’s
In de cursus Tekenen en Schilderen besteden we aandacht aan het ontwerpen en tekenen van wenskaarten, uitnodigingen, geboortekaartjes en stofjes. Maar ook het ontwerpen en tekenen van logo’s wordt behandeld. Wij leren u hoe u logo’s kunt gebruiken voor visitekaartjes en briefpapier van uw eigen tekenbureau. Of misschien heeft één van uw vrienden of kennissen wel een eigen bedrijfje. U kunt ook voor hen een logo ontwerpen, dat zij bijvoorbeeld in advertenties kunnen gebruiken.

Landschappen schilderen
Het tekenen van landschappen is een ervaring apart. U kunt natuurlijk vanuit uw huiskamer werken, maar u kunt natuurlijk ook met een schetsblok de vrije natuur in trekken.

Stillevens versus “levend” model
Het tekenen van een stilleven vergt een heel andere benadering dan het tekenen van een “levend” model. U leert de achtergrond, de manier en de voldoening!

Talrijke onderwerpen
De cursus Tekenen en Schilderen behandelt nog veel meer onderwerpen. Laat u verleiden en leer alles over:

  • Natuurgetrouw tekenen
  • Figuurtekenen
  • Mode-tekenen
  • Striptekenen

Doelgroep:
De cursus Tekenen en Schilderen is bedoeld voor iedereen die wil leren tekenen.

Vooropleiding:
Voor de hobbycursus Tekenen en Schilderen heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Cursus Duur:
4 wkeen.

De training kost:
SRD 408,-
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen