Schilderen voor kidz

Deze cursus is speciaal voor kinderen die graag tekenen en schilderen. Soms werk je naar de ‘natuur’, wat wil zeggen dat je een stilleven maakt of een portret van jezelf, je lievelingsdier of een knuffelbeest. We bedenken stripverhalen waarin je eigen held de hoofdrol speelt. Als het weer het toelaat gaan we buiten tekenen. Je leert ook naar de verbeelding werken. Dat wil zeggen dat je je fantasie gebruikt. Verschillende beeldende problemen komen aan de orde: hoe teken je diepte, hoe laat je licht en schaduw zien, hoe meng je kleuren. Je leert met verschillende materialen werken zoals potlood, krijt, houtskool, verf, aquarel, ecoline, gombatik enz.

Leren tekenen is leren kijken
Ze maken op de eerste dag van de cursus Tekenen en Schilderen kennis met verschillende manieren van kijken. Achtergrondinformatie over dat wat u ziet bepaalt namelijk de manier waarop ze iets ziet. En dat is belangrijk om straks hun eigen stijl te kunnen ontwikkelen.

Ze ontwikkelen hun teken- en schildertalent in hun eigen tempo. Potlood en penseel nemen ze alleen ter hand als ze daar zin in hebben. Tekenen en Schilderen is tenslotte een hobby die ze uit plezier doen, en die ze veel voldoening en ontspanning zal geven. Ze zullen alles om hun heen vergeten.

Inhoud:
Kleuren mengen
Portrettekenen
Landschappen schilderen
Stillevens versus “levend” model
Talrijke onderwerpen

+GRATIS STARTERSPAKKET

In dit pakket vindt u onder andere:

  • Potloden
  • Penselen
  • Schetsblok
  • Houtskool
  • Gouache
  • Professionele ledenpop

Doelgroep:
6 t/m 12 jr

Duur:
3 maanden.

Prijs:
3x SRD 212.50
Inclusief lesmateriaal en het recht op een lokaal examen.