PRINCE2® Foundation

De methodiek van PRINCE2® Foundation kun je toepassen op alle soorten projecten, in vrijwel alle beroepssituaties. Met de cursus PRINCE2® Foundation leer je een project beheersen en gecontroleerd te doorlopen: van de voorbereiding tot de afsluiting. PRINCE2® is in vele particuliere organisaties en overheidsorganisaties ingeburgerd, maar vooral op het gebied van ICT zijn de tools en technieken populair. Wie projectmatig gaat werken, mag deze module dus niet missen!

PRINCE2® is aangepast in overleg met de gebruikers, waardoor de methode minder bureaucratisch is en nog beter toe te passen is in de praktijk!

Voor wie is de cursus PRINCE2® Foundation bestemd:
Uiteraard is de cursus PRINCE2® Foundation voor iedereen die met PRINCE2® (gaat) werken en het PRINCE2® Foundation-certificaat wil halen. Maar eigenlijk is de opleiding een aanrader voor iedereen die in een organisatie te maken krijgt met projectmatig werken, waarbij de nadruk ligt op het toepassen van projectmanagementtools en -technieken.

Je einddoel:
Na je opleiding heb je het PRINCE2® Foundationcertificaat in je bezit. Daarmee laat je zien dat je voor toepassing van deze populaire projectmanagementmethode, die vooral in de ICT is ingeburgerd, alle kennis in huis hebt.

Inhoud van de cursus PRINCE2® Foundation
Om een project succesvol te managen, is een gestructureerde projectmanagementmethode nodig. PRINCE2® is een van de bekendste projectmanagementmethodes. De methode is gebaseerd op de ervaring van talloze professionele projectmanagers, zodat jij het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.

De PRINCE2®-methodiek bestaat uit zeven processen, die zorgen voor een gecontroleerde start, uitvoering en afronding van ieder project. Als je alle processen gebruikt bij de uitvoering van je volgende project, heb je de meeste kans op succes. En: de processen zijn bij ieder project te gebruiken, hoe groot of klein het ook is. Bovendien is de methode internationaal bekend!

De methode bestaat verder uit zeven heldere thema’s, die je helpen om de methodiek toe te passen in de praktijk. Dit zijn:
1. Business case
2. Organisatie
3. Kwaliteit
4. Plannen
5. Risico’s
6. Voortgang
7. Wijziging

Vooropleiding:
Voor PRINCE2® Foundation heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Je kunt dus meteen starten.

Trainings Duur:
2 maanden

De training kost:
2x SRD 1,312.50
Inclusief lesmateriaal en het recht op een lokaal examen