Grafisch Vormgever HBO

Bent u creatief en ook nog eens visueel onderlegd? Bedenk dan hoe leuk het zouzijn als ù nou eens diegene bent die al die mooie billboards, die aansprekende advertenties of die verbluffende folders maakt.

Een vormgever is verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van een idee. Een idee dat vaak ontstaat bij een klant die bijvoorbeeld een commerciele boodschap wil uitdragen. Uw inzicht, creativiteit en kennis van de juiste tools maken het mogelijk om de boodschap zo effectief en zo ludiek mogelijk over te brengen.Met deze cursus Grafisch Vormgever helpen wij u van iedere boodschap een succes te maken!

Met de cursus Grafisch Vormgever biedt de Prospects u de kans om uw vaardigheden als digitaal vormgever te ontwikkelen. Na afronding van deze cursus kunt u lezen en schrijven met de meest gangbare en toonaangevende DTP-softwarepakketten. Zowel hobbymatig als professioneel zult u veel aan deze cursus hebben. Voor iedereen die overweegt om als Grafisch Vormgever aan de slag te gaan, is deze cursus de oplossing!

Inhoud:
U begint écht bij het begin: stapsgewijs leren we u met de verschillende programma’s te werken die een grafisch vormgever behoort te beheersen. De cursus Grafisch Vormgever bestaat uit 3 modules, te weten:

  • Photoshop: een bitmapgeoriënteerd beeldbewerkingsprogramma. U leert technieken als retoucheren, componeren en construeren, waarmee beelden worden geoptimaliseerd. Bekende tekenprogramma’s die ook volgens deze techniek werken zijn bijvoorbeeld Adobe Photoshop, Corel Photopaint en PaintShop Pro. We leren de digitale gereedschappen te gebruiken die Gimp u biedt om foto’s te corrigeren, of zelf afbeeldingen te creëren.
  • Illustrator: Een vectorgeorienteerd tekenprogramma. U leert zelf voorwerpen en
    objecten te tekenen met behulp van basisvormen en beziercurven. Bekende tekenprogramma’s die ook volgens deze techniek werken zijn bijvoorbeeld Adobe Illustrator en CorelDraw.
  • Indesign: een desktop publishing (DTP) pakket. Wij leren u om brochures, pagina’s en advertenties op te maken met foto’s, illustraties en teksten. U doet dit door elementen te positioneren op een pagina en deze te smeden tot een geheel. Een bekend DTP pakket in de grafische wereld is bijvoorbeeld Adobe Indesign of Ragtime.

Deze modules samen leiden u op tot grafisch vormgever. Aan het einde van de opleiding, kunt u zelf foto’s bewerken, elementen tekenen en deze opmaken tot een brochure of advertentie.

Wat kunt u aan het einde van deze cursus?
De ene cursist zal meer creatief talent hebben dan de andere. Toch is voor deze cursus de mate van talent niet van belang. Wij leren u een gedegen kennis van de technieken fotobewerking, digitaal tekenen en opmaak. Zo kunt u zelfstandig nog meer mogelijkheden gaan ontdekken. De lesstof begint bij het begin maar voor wie al wat basiskennis heeft, is er ook voldoende uitdaging in het verder ontwikkelen van uw technieken.

Doelgroep:

Voor iedereen die overweegt om als Grafisch Vormgever aan de slag te gaan, is deze cursus de oplossing! U hoeft namelijk geen dure software aan te schaffen, want wij leren u werken met gratis
softwarepakketten die dezelfde functionaliteiten kennen als de dure Photoshop-, Indesign- en Illustratorpakketten

Vooropleiding
Voor het volgen van de cursus Grafisch Vormgever heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Trainings Duur:
5 maanden

De training kost:
5x SRD 1.087,50
Inclusief lesmateriaal en het recht op een lokaal examen.