CompTIA Network+

Heb je basiskennis op CompTIA A+-niveau, dan is Network+ een logisch vervolg. De opleiding bereidt je voor op het zetten van de eerste schreden in de wereld van de computernetwerken en biedt een grondige basiskennis van fabrikantonafhankelijke netwerktechnologie. Uitgangspunt hierbij vormt het bekende TCP/IP-protocol. Het Network+-certificaat is daarom ook veelgevraagd binnen de ICT-sector. Bovendien is deze opleiding dé kans om je kennis, die je wellicht al op een aantal manieren hebt opgedaan, vastgelegd te zien in een certificaat dat brede steun en acceptatie binnen de ICT-sector geniet. Een bevestiging voor jezelf en voor je werkgever, dat je beschikt over kennis op het gebied van computernetwerktechnologie.

Voor wie is de cursus CompTIA Network+ bestemd

Deze opleiding is bestemd voor systeembeheerders, netwerkbeheerders, netwerk- en telecomtechnici met werkervaring binnen de ICT-sector, die hun kennis willen vastleggen in een gewaardeerd certificaat én een internationaal erkend diploma willen halen.

Inhoud van de cursus CompTIA Network+

Network Concepts
Je leert hoe het OSI-model in elkaar zit en hoe apparaten en protocollen op de diverse niveaus werken. Van alle relevante protocollen wordt de werking verklaard en het principe van adressering en routering binnen netwerken komt aan de orde. Verder wordt een begin gemaakt met het opsporen van netwerkverstoringen en is er aandacht voor virtualisatie.

Network Installation and Configuration
In dit onderdeel staat de installatie en configuratie van netwerken centraal, zowel bedraad als draadloos. Naast de theorie wordt een stappenplan uiteengezet voor het opsporen en oplossen van netwerkverstoringen. Ten slotte wordt beschreven hoe de opzet van een klein bedrijfs- of thuisnetwerk wordt aangepakt.

Network Media and Topologies
Dit onderdeel beschrijft de meest voorkomende netwerkstructuren, de gebruikte transmissiemedia binnen netwerken en de mogelijke externe verbindingen om netwerken nog verder uit te breiden. Ook wordt aandacht besteed aan bekabelingstandaarden en het oplossen van storingen aan de externe verbindingen.

Network Management
Je leert hoe het beheer van netwerken kan worden opgezet. Er is aandacht voor de gereedschappen (hardware en software) om metingen aan netwerken te verrichten t.b.v het opsporen van storingen of prestatieproblemen. Als laatste wordt de documentatie van netwerken beschreven die noodzakelijk is voor een adequaat beheer.

Network Security
In het laatste onderdeel leer je alles over de bedreigingen voor je netwerkomgeving en de mogelijke tegenmaatregelen. Dit gaat over fysieke, procedurele en technische maatregelen.

Vooropleiding
CompTIA A+ wordt aanbevolen als vooropleiding van Network+. Het is echter geen toelatingseis voor het examen van Network+. Om een goede kans van slagen te hebben op het Network+-examen, is het gewenst dat je beschikt over:1. Goede kennis van (vaktechnisch) Engels op minimaal Lts/ Mulo-niveau. Het Network+-examen is Engelstalig

Vervolgopleiding
A+ en Security+ bieden samen een prima voorbereiding op het MCSA-programma van Microsoft en daarmee ook een goede opstap voor het MCSE-traject.

TrainingsDuur:
9 weken.

De training kost:
2x SRD 1,500,-
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen .