Videografie

2 cursussen voor de prijs van 1!
Hebt u dat ook? U bent op vakantie, u viert een verjaardagsfeest of ervaart een uniek moment met uw (klein)kinderen. Graag zou u een mooie film van deze dierbare momenten willen vastleggen, maar u weet niet hoe.
Of misschien heeft u altijd al een spannend beeldverhaal willen maken, of een grappige comedy willen laten zien op een bruiloft, maar u weet niet hoe u dit moet aanpakken. Na de cursus Digitaal Filmen en Videobewerking bent u in staat om zelf een (spannend) beeldverhaal te filmen en te bewerken tot een film die er professioneel uitziet.

In de cursus Digitaal Filmen en Videobewerking leert u eerst hoe u uw ideeën voor uw eigen videofilm omzet in een boeiend scenario.
U leert welke opnametechnieken het best passen bij uw scenario en hoe u uw scènes het best belicht. Vervolgens leert u hoe u uw film op uw eigen pc kunt voorzien van leuke of spannende effecten. Denk hierbij aan geluidseffecten, stemmen of bijzondere beeldovergangen. Het eindproduct zal uw familie en vrienden zeker verbluffen.

Uw persoonlijk docent, een professioneel cameraman, brengt u de kneepjes bij van het digitaal filmen, monteren, bewerken en toevoegen van effecten. Het resultaat is een film die er professioneel uitziet en die u kunt bewaren op videoband, dvd of internet.

Inhoud:

In deze boeiende cursus Digitaal Filmen en Videobewerking nemen wij u graag mee naar de indrukwekkende wereld van de film. Dit doen we stap voor stap:

Stap 1
We blikken kort met u terug op de indrukwekkende geschiedenis van de film. Hoe is de film ontstaan, welke techniek gebruikte men en wat is er sindsdien veranderd of juist hetzelfde gebleven?

Stap 2
Een goede film kan alleen worden gemaakt met de juiste apparatuur en de juiste techniek. De basis voor elke film. Daarom leggen wij u uit wat een digitale camcorder is, welke soorten hierin zijn en welke specificaties van belang zijn bij de aanschaf van een digitale camcorder. Een optimaal filmresultaat behaalt u niet met alleen een digitale camcorder. Wij maken u graag wegwijs in diverse opnametechnieken. U bepaalt straks zelf welke beelduitsnede, belichting en camerahoek het best passen bij uw eigen videofilm.

Stap 3
Zodra u de basis van het digitale videofilmen beheerst, leren we u hoe een boeiend beeldverhaal te maken. In deze fase van de cursus Digitaal Filmen en Videobewerking leert u hoe u uw idee uitwerkt in een scenario. Hoe uitgebreider het scenario, des te lastiger lijkt het om een verhaal te filmen. Maar niet meer na het volgen van de cursus Digitaal Filmen en Videobewerking! U leert hoe u een filmplanning maakt en zo ieder denkbaar scenario verfilmt. Een planning geeft u een duidelijk overzicht van de te filmen scènes, het laat zien wat de voortgang is van het beeldverhaal en maakt het mogelijk om uw volledige idee uit te werken tot een indrukwekkende film.

Stap 4
Niet elke opname gaat in 1 keer goed. Het weer zit tegen, u heeft onvoldoende tijd, of misschien wilt u een bepaalde scène opnieuw filmen. Met de cursus Digitaal Filmen en Videobewerking is dat geen probleem. De cursus Digitaal Filmen en Videobewerking gaat namelijk uitgebreid in op:

  • het monteren van filmmateriaal
  • het invoegen van beeldovergangen
  • toevoegen van muziek of ingesproken tekst.

Na het volgen van deze cursus doet u dit allemaal zelf thuis op uw eigen computer.

Stap 5
Met het programma maakt u uw eigen film interessanter, grappiger of juist spannender. U leert namelijk geluidseffecten toe te voegen aan bepaalde filmfragmenten. Ook kunt u mensen iets anders laten zeggen door stemmen in te voegen. En met teksten die u later in uw digitale video invoegt, wordt een filmfragment nog duidelijker. De effecten die u toevoegt aan uw eigen videofilm, neemt u zelf op, of treft u aan op internet. De cursus Digitaal Filmen en Videobewerking leert u geluidseffecten te maken en ze op te nemen. Ook worden ideeën voorgeleuidseffecten aangedragen.

Stap 6
We bereiden u ook graag voor op het maken van een professionele film. U leert opnametechnieken voor gevorderden, we gaan extra in op het monteren van filmmateriaal voor gevorderden en brengen u op de hoogte van alles wat met lichttechnieken heeft te maken. Tenslotte bewaart u uw film op video, dvd of internet.
Zo kunt u blijven genieten van uw meest dierbare ervaringen. Stap voor stap leert u hoe u een boeiend beeldverhaal, een vakantiefilm, een trouwfilm of misschien wel een documentaire maakt.

Doelgroep:
Een ieder die Digitaal Filmen en Videobewerking ambieert.

Vooropleiding:
Voor de cursus Digitaal Filmen en Videobewerking heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Cursus Duur:
De training duurt 24 lesuren.