Bloemschikken

Maak zelf de mooiste bloemstukken!

Bloemen houden van mensen. Houdt u ook van bloemen? En bent u graag creatief met uw handen bezig? Dan is deze cursus geschikt voor u.

Tijdens deze cursus leert u de prachtigste creaties te maken met bloemen, planten en andere materialen uit de natuur zoals blad, mos en takken. Uw creativiteit zal leiden tot mooie creaties waarmee u uw huiskamer of andere ruimtes kunt opfleuren! Ook leert u thematische arrangementen te maken zoals (bruids)boeketten, kransen of arrangementen voor feestdagen.

U zult al snel merken dat u uw creativiteit wilt laten gelden. Daarom bevat iedere les een originele praktijkopdracht. U leert op deze manier stap voor stap hoe een bloemstuk gemaakt wordt. Om in de praktijk aan de slag te kunnen is een goede theoretische voedingsbodem van waarde. Daarom wordt er iedere les theorie aangeboden die praktisch is voor het maken van bloemstukken. Iedere les bevat weer een nieuw onderwerp.

Wat is bloemschikken?
Bloemschikken, ook wel bloemsierkunst genoemd, is het vormgeven of creëren van werkstukken met organische bloemen, blad, takken en mos en andere materialen (metaal, steen en glas) tot een aantrekkelijke compositie.
Het maken van een bloemstuk is een leuke hobby. U ziet snel resultaat zien. Met uw werkstuk kunt u bijvoorbeeld uw huis geweldig opfleuren!

Indien u geen ervaring heeft met bloemstukken maken dan vormt deze cursus een praktische handleiding om dit te leren en ook de achtergrond informatie te krijgen. Als u wel al enige ervaring heeft met bloemschikken, dan is de cursus een handig naslagwerk en kunt u uw kennis weer updaten!

Inhoud:

De cursus bestaat uit een ideale combinatie van theorie en praktijk. Naast de praktijkopdrachten zult u zich bij de theorie kunnen verdiepen in de volgende onderwerpen:

– Gereedschap en hulpmiddelen;
– Technieken;
– Stijlen van bloemstukken;
– Op draad zetten van materialen;
– Soorten bloemen;
– Ondergronden;
– Verzorgen van snijbloemen;
– Bijmaterialen;
– Bloemschikregels;
– Geschiedenis van de bloemsierkunst;
– Speciaal bloemwerk;
– Seizoensgebonden bloemwerk;
– Kleuren;
– Vormen en lijnen.

Doelgroep:
De cursus bloemschikken is bedoeld voor iedereen die bloemstukken wil maken en meer wil weten over bloemschikken. U heeft geen speciale voorkennis of vaardigheden nodig om te starten met deze cursus.

Vooropleiding
Voor de cursus Bloemschikken heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Cursus Duur:
4 weken.

De training kost:
SRD 340,-
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen