Bewerkingen van Digitale Foto materiaal

Speciaal voor iedereen die een digitale fotocamera wil gaan kopen of onlangs heeft gekocht, hebben we een beginnerscursus ontwikkeld die u snel alle mogelijkheden van de camera optimaal leert benutten. En die mogelijkheden zijn eindeloos.

De voordelen van digitale fotografie
Digitaal foto’s maken betekent dat u meteen kunt zien of een foto is gelukt. Wanneer de foto niet goed is, haalt u hem weg. U slaat alleen de goede foto’s op en bewaart ze vervolgens op een geheugenkaart, op de computer, op een cd-rom, op een dvd, op een internetsite of in een digitaal fotoalbum. Ook kunnen alle foto’s natuurlijk worden afgedrukt, door uzelf of door een fotostudio.

Een bijzonder complete cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking, uitgaande van de digitale fotocamera en het bijzonder toonaangevende beeldbewerkingsprogramma Photoshop Elements! Haal ook alles uit uw camera met deze populaire cursus.

Inhoud:

Vanaf de eerste les gaan we meteen actief aan de slag met fotograferen. We gaan beelden opslaan, beelden digitaal bewerken op de PC en een eigen digitaal foto-album samenstellen. U zult zien dat de stap-voor-stap aanpak goed te volgen is en dat u snel vorderingen maakt.

Foto’s bewerken
Zou het niet fantastisch zijn, als u alle foto’s kon bewerken tot perfecte plaatjes? Met behulp van uw thuiscomputer (met cd-rom speler) en Photoshop Elements (of een andere Photoshopversie) gaan we hiermee aan de slag. U leert:

  • Rode ogen corrigeren
  • Retoucheren
  • Scherpte verbeteren
  • Kleuren aanpassen
  • Overbelichting en onderbelichting corrigeren
  • Mislukte foto’s opknappen met behulp van een histogram
  • Foto’s samenvoegen tot een mooie compositie
  • Foto’s in leuke vormen gieten.

Maak indruk met uw foto’s
Geef uw foto’s meer stijl. Dankzij kleine aanpassingen perfectioneert u uw eigen foto’s. Daar beleeft u tot in lengte van jaren plezier aan.

Ongekende mogelijkheden
U kunt straks uw eigen wenskaarten en uitnodigingen voorzien van prachtige kleurenfoto’s. Of u maakt een kalender, een poster, een feestgids of noem maar op. Ook leert u dynamische presentaties maken van de door u gekozen foto’s, om bijvoorbeeld op uw tv af te spelen. Het plaatsen van foto’s in een e-mail bericht of op een eigen internetsite komt zeker ook aan de orde.

Digitaal fotoalbum
En wat dacht u van het samenstellen van een digitaal fotoalbum? Zoek uw favoriete foto’s op categorie en onderwerp. Geen moeilijk gezoek en geblader meer, voortaan is elke foto meteen te vinden. Alle foto’s van die leuke vakantie in Spanje nodig? Binnen enkele seconden verschijnen ze op het scherm en kunt u er actief mee aan de slag.

De kunst van het fotograferen
Naast het feit dat de cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking afgestemd is op de meest gebruikte software ter wereld, kennen we een tweede onderscheidende factor; de kunst van het fotograferen. Hoe breng ik iets optimaal in beeld, waar moet ik extra op letten? Hoe maak ik een mooie voorgrondvulling en hoe maak ik een foto van een scherp portret tegen een wazige achtergrond? Goede foto’s maken is niet langer meer toeval, maar kan geleerd worden. U leert anders naar uw omgeving kijken en leert het ultieme moment te vangen in uw camera!

Vooropleiding:
Voor de hobbycursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Doelgroep:
Voor iedereen die een digitale fotocamera wil gaan kopen of onlangs heeft gekocht.

Vooropleiding:
Geen

Cursus Duur:
6 weken.

De training kost:
2x SRD 393.75
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen