Secretaresse MBO

Verantwoordelijk en veelzijdig, zo kan het werk van een secretaresse omschreven worden. Ze regelt afspraken, verzorgt correspondentie, bereidt vergaderingen voor, organiseert recepties, kortom, ze is een waardevolle kracht voor de druk bezette manager van nu. Er is veel vraag naar goede secretaresses. Wellicht liggen hier uw kansen op een goedbetaalde baan. Prospects helpt u daarbij met de goed te volgen cursus Secretaresse.

U vergroot met deze opleiding sterk uw kansen. De lessen zijn afgestemd op de eisen van het bedrijfsleven.

Inhoud:

Het pakket bestaat uit de volgende vakken:

Bedrijfsoriëntatie
In deze lessen wordt aandacht besteed aan de structuur van een organisatie. Aan de wijze waarop een organisatie is ingericht, de verschillen die hierin te ontdekken zijn en de consequenties hiervan.

Secretariële vaardigheden
Deze lessen behandelen een aantal vaardigheden die u beslist moet beheersen, zoals het soepel laten verlopen van afspraken en telefoontjes, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van de verschillende werkzaamheden in deze drukke baan. Verder worden in deze praktische lessen behandeld: tijd besparen op telefoongesprekken, hoe gaan we stress tegen, uw persoonlijke uitstraling en hoe u effectiever met uw baas kunt samenwerken, etc.

Kantoorpraktijk
Telefoon, personal computer, fax, enzovoort. Allemaal apparaten die niet meer weg te denken zijn. U doet vlot de nodige kennis op. U hoeft niet in het bezit te zijn van bovenstaande apparatuur om deze lessen te kunnen volgen.

PR en voorlichting
Een goede secretaresse vertegenwoordigt haar bedrijf op positieve wijze naar buiten. Hoe dat het beste kan, leert u op een prettige manier in deze lessen.

Praktische psychologie
Mensen leren begrijpen betekent dat u beter op hun gedrag kunt inspelen. Enkele nuttige lessen, waar u veel van kunt leren.

Nederlandse taal en bedrijfscorrespondentie
U leert op de juiste manier een (zakelijke) brief schrijven, waarbij gelet wordt op de goede stijl en het foutloos schrijven.

Notuleren
In enkele lessen leert u hoe u een goed verslag van een bespreking of een vergadering op papier zet.

Omgangsvormen
Goede omgangsvormen hebben vaak een positieve invloed op het zakelijke contact met managers, medewerkers, zakenrelaties en klanten. Vandaar dat deze lessen van groot belang zijn voor een carrière op zakelijk niveau. Veel praktische kennis doet u verder op in de interessante lessen over archivering, kantoorpraktijk en organisatiestructuren. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om, naast deze opleiding, de cursus Steno te volgen. Kijk in het lesgeldenoverzicht voor de speciale combinatieprijs.

Terminologie
Met deze lessen leert u specifieke termen en woorden begrijpen en gebruiken.

Archivering
Een goed archief is een belangrijke basis om snel te kunnen werken. U leert hoe u dat kunt organiseren.

Doelgroep:
Een ieder die een carrière als secretaresse ambieert.

Vooropleiding:
Voor de cursus Secretaresse heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Cursus Duur:
3 maanden

De training kost:
3x SRD 497.50
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen