Budgetcoach MBO

Heb jij je financiële zaken altijd goed voor elkaar? Maak je er een sport van om je belastingaangiften, facturen en bankafschriften netjes te ordenen? En maak je daarbij ook budgetplanningen voor de komende periode?

Waarschijnlijk word je dan ook regelmatig gevraagd om hulp bij het organiseren van de financiële huishouding van kennissen. Geniet je ervan om mensen te helpen bij het terugwinnen van het overzicht in hun financiële huishouding dan is de cursus Budgetcoach een geweldige uitkomst voor jou! Bind voor jouw cliënt de strijd aan met financiële wanorde en houd zo deurwaarder of schuldhulpverlening buiten de deur. Word budgetcoach!

Als budgetcoach help je mensen weer naar een financieel stabiele situatie. Je treedt op als (tijdelijke) hulp en brengt orde aan in de financiën. Je bezoekt je cliënten aan huis en maakt samen met hen een budgetplan dat is afgestemd op hun persoonlijke situatie. Jouw doel is het creëren van een gezonde en blijvende balans tussen de inkomsten en uitgaven van je cliënten.

Inhoud:

De cursus Budgetcoach bestaat uit drie delen:

Deel 1: Persoonlijke financiën
Als budgetcoach kijk je ‘kritisch’ naar de inkomsten en uitgaven van jouw cliënt. Goede rekenvaardigheden, inzicht in kostenstructuren en het vermogen tot het opstellen van financiële (beheer)plannen mogen niet ontbreken. Daarnaast geef je advies over de te nemen financiële keuzes; sparen, wegwerken van tekorten en budgetteren. We behandelen daarom de volgende onderwerpen:
– Inkomsten
– Rekenen met geld
– Uitgaven
– Geldboek
– Geld tekort
– Sparen
– Financiële risico’s
– Grote gebeurtenissen

Deel 2: Praktijkvoering
Als zelfstandig budgetcoach dien je ook de financiële gezondheid van je eigen bedrijf te waarborgen. Je leert daarom een ondernemingsplan op te stellen, je eigen financiële administratie te organiseren en marketing te voeren voor je eigen bedrijf. Maar ook de eisen die de belastingdienst aan een zelfstandige stelt en de verzekeringen die daarbij horen komen aan bod in dit onderdeel.

Deel 3: Coaching
Budgetteren is een vak, maar dat geldt even zo voor het coachen van mensen. Denk aan het brengen van een slechte boodschap, het teweegbrengen van een gedragsverandering of de voorbereiding van je cliënt op het zelfstandig runnen van zijn financiële huishouding. De onderwerpen in dit onderdeel zijn:
– Leren grenzen stellen
– Budgetbegeleiding en budgetbeheer
– Alles over schuldhulpverlening
– Gedrag en gewoonten
– Gedragsverandering
– Beroepshouding
– Communicatie
– Sociale vaardigheden

Met de cursus Budgetcoach leer je hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. Als volleerd budgetcoach leer jij je cliënten een goede thuis-administratie op te zetten. Je zult merken dat jouw agenda snel uitpuilt met afspraken met mensen die hunkeren naar jouw professionele advies!

Doelgroep:
Voor een ieder die graag helpt mensen weer naar een financieel stabiele situatie te brengen.

Vooropleiding:
Voor de cursus Budgetcoach heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Cursus Duur:
3 weken.

De training kost:
SRD 637.50
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen