Allround coach MBO

Veel coaches streven ernaar mensen op zo veel mogelijk gebieden te kunnen adviseren en begeleiden. Zo groeien ze uit tot een goede allround coach en kunnen ze een steeds grotere doelgroep bedienen. Als allround coach kun je mensen coachen op verschillende aspecten van het leven: bij problemen, maar ook bij de persoonlijke ontwikkeling, de carrière of zelfs de financiële situatie.

Help je graag mensen en wil je jouw coachingsvaardigheden graag op een breed gebied inzetten? Start dan vandaag nog met de cursus Allround coach!

Wat kun je met deze cursus Allround coach?

De cursus Allround coach biedt je een stevige basis om jouw carrière als allround coach mee te beginnen of om je bestaande coachingspraktijk mee uit te breiden. Zo beschik je meteen over kennis van meerdere gebieden en kun je jouw klanten op een breed vlak coachen.

 • Zeer veelzijdige cursus!
  De cursus Allround coach combineert een drietal veel gevraagde coaching disciplines. Je leert niet alleen het meer algemene life coaching, maar verdiept je ook in career coaching en budget coaching. Zo kun je jouw klanten meteen op de meest gevraagde aspecten van het leven goede coaching bieden.
 • Help anderen optimaal gebruik te maken van hun kansen en talenten
  Met de kennis die je opdoet tijdens de cursus Allround coach kun je mensen op meerdere gebieden hulp bieden. Apart of tegelijkertijd. Zo help je anderen om kansen te zien en te gebruiken, optimaal gebruik te maken van hun eigen talent en alles uit het leven te halen dat erin zit.
 • Groei door of start je eigen praktijk als allround coach
  Ben je al actief als coach op een bepaald gebied, of werk je bij een hulpverlenende instantie, een adviesbureau of opleidingscentrum? Dan is dit je kans om je kennis uit te breiden en door te groeien tot allround coach! Heb je ambities om te starten als coach, dan biedt de cursus Allround coach je een uitstekende basis voor het opstarten van je eigen praktijk!

Inhoud:

De cursus Allround Coach richt zich op drie belangrijke onderdelen binnen de coaching. Met deze basiskennis op zak ben je zeker van een uitstekende verdieping van je kennis, of zelfs van een goede start van je eigen praktijk!

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

 • Life Coach
  Je begint de cursus met een oriëntatie op een breed gebied: life coaching. Je leert op welke manieren je life coaching kunt toepassen en doet een aantal belangrijke vaardigheden op die je nodig hebt bij het coachen van anderen. Je verdiept je onder andere in het verbeteren van communicatieve vaardigheden, het verhogen van zelfvertrouwen, assertiviteit, verschillende vragen op het gebied van levensloop, zingeving en visie, stressmanagement, talentontwikkeling, conflicthantering en energiehuishouding.
 • Career Coach
  Werk is een belangrijk onderdeel van het leven van veel mensen. Je verdiept je in de verschillende mogelijkheden en problemen die mensen tegen kunnen komen bij het ontwikkelen van hun loopbaan. Je leert onder andere omgaan met carrièrevraagstukken, het uitstippelen van een carrièrepad, het geven van sollicitatietraining en het beoordelen van sollicitatiebrieven en CV’s.
 • Budget Coach
  In het derde deel van de cursus maak je kennis met een ander belangrijk onderdeel van het leven: geld. Je leert hoe je de financiële situatie van je cliënt in kaart kunt brengen en kunt beoordelen, en hoe je een maand- en jaarbegroting opstelt. Je leert ondersteuning te bieden bij het voeren van een persoonlijke administratie, en verdiept je in de omgang met betalingsachterstanden, schulden en schuldeisers.
 • Je eigen praktijk
  Tijdens de cursus wordt er veel aandacht gegeven aan het opzetten van je eigen praktijk als allround coach. Zo kun je na het afronden van de cursus meteen succesvol aan de slag als zelfstandig coach!

Doelgroep:
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die als professioneel allround coach wil gaan werken. Je kunt dit als zelfstandig ondernemer doen vanuit een eigen praktijk maar je kunt ook gaan werken voor hulpverleningsorganisaties, adviesbureaus, trainingscentra, opleidingsinstituten of sociale instanties.

Vooropleiding:
Voor de cursus Allround coach heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Cursus Duur:
De training duurt 24 lesuren.