Personal branding MBO

Netwerken is steeds belangrijker om die baan, functie of opdracht in de wacht te slepen. Maar hoe verkoop je jezelf? Met de praktijkgerichte cursus Personal branding leer je in korte tijd hoe je jezelf als unieke professional kunt profileren. Aan de hand van tien stappen – de tien p’s van personal branding – en verschillende (multimediale) opdrachten krijg je inzicht in je talenten, drijfveren en persoonlijkheid en ontdek je wat jouw onderscheidend vermogen is.

Ook imagostyling komt aan bod. Je leert op welke manier je met kleding en presentatie je talenten optimaal kunt uitdragen en zo anderen kunt overtuigen van je kwaliteiten. Daarnaast gaat de cursus uitgebreid in op het effectief inzetten van social media, het voeren van gesprekken en het geven van een pitch. Na afloop van de cursus heb je een ijzersterk persoonlijk merk opgebouwd dat je zowel fysiek als online uitstekend kunt verkopen.

Doelgroep:
De praktijkgerichte opleiding Personal branding is een échte aanrader voor iedereen die zichzelf wil profileren als unieke professional en inzicht wil krijgen in zijn talenten, drijfveren en onderscheidend vermogen.

Inhoud:
De cursus Personal branding bestaat uit tien hoofdstukken. Elke hoofdstuk gaat in op één van de tien p’s van personal branding. Naast theorie staat de leerstof vol met multimediale opdrachten en praktijkoefeningen.

Purpose:
Voor welke ideeën sta jij als professional? Welk verschil probeer je te maken in je werkveld? Wat is jouw doel in het leven? Dit soort vragen komen aan bod in het eerste hoofdstuk. Je krijgt inzicht in wat je wilt bereiken en welke ‘ik-principes’ van invloed zijn op je personal brand. Op deze manier wordt het duidelijk waarom je bepaalde dingen doet en kun je richting en diepgang geven aan je personal brand.

Passie:
Zonder passie lukt het niet om een aansprekend personal brand op te bouwen. De kunst is om hierbij een goede afweging tussen je hoofd en je hart te maken. Je leert in dit hoofdstuk wat de passievalkuilen zijn en hoe je ze kunt vermijden. Daarnaast leer je hoe je jouw passie krachtig en overtuigend in de wereld kunt zetten, zodat jouw personal brand een uniek persoonlijk accent krijgt.

Persoonlijkheid:
Aan de hand van acht verschillende persoonlijkheidsprofielen – van de ‘probleemoplosser’ tot de ‘profeet’ – krijg je inzicht in jouw eigen profiel. Vervolgens leer je hoe je bepaalde aspecten die je waardeert in jezelf kunt gebruiken om jezelf te onderscheiden van andere professionals. Op deze manier krijgt je personal brand de nodige ‘personality’.

Potentieel:
Om jezelf als sterk merk neer te zetten is het belangrijk dat je een gezonde ambitie hebt en de moed om jezelf als personal brand neer te zetten. In dit deel van de cursus leer je een aantal mentale technieken om je potentieel aan sterkten, talenten, capaciteiten en vaardigheden beter te kunnen benutten.

Power:
Er zijn altijd meer gegadigden voor die leuke baan of dat interessante project. Door een bepaalde denkwijze te hanteren, ben je in staat om jezelf krachtig te positioneren waardoor je jezelf kunt onderscheiden van anderen. Er komen verschillende denkstrategieën aan bod en er is aandacht voor het gevaar van dubbele loyaliteiten.

Presteren:
Alleen met de juiste mindset en een serie heldere doelstellingen kun je presteren als personal brand. In dit hoofdstuk leer je hoe je ambitieuze en haalbare doelstellingen kunt formuleren. Er is aandacht voor de valkuilen die je moet vermijden en het aanpassen van je mindset.

Provoceren:
Door op een positieve manier te provoceren, kun je ervoor zorgen dat je daadwerkelijk gehoord wordt. Je leert hoe je een positieve provocateur kunt zijn door een constructieve dialoog aan te gaan met je doelgroep. Hiervoor kun je gebruikmaken van de tien kenmerken van overtuigende communicatie die in dit deel uiteen worden gezet.

Positioneren:
Aan de hand van tien inzichten – de eigentijdse variant van de marketingmix – leer je hoe je jezelf als sterk merk kunt positioneren. Verder is er aandacht voor je boegbeeld; het beeld dat je feitelijk neerzet, je zelfbeeld; het beeld dat je denkt neer te zetten en je toonbeeld; het beeld dat je het liefst wilt neerzetten.

Pitch:
Een van de belangrijkste manieren om jezelf als onderscheidend en sterk merk te positioneren, is aan de hand van een pitch: een moment waarop je jezelf op een overtuigende manier aan een ander kunt presenteren. In dit onderdeel ga je aan je pitch werken. Je maakt kennis met de kenmerken van een korte pitch en stelt een personalbrandingstatement op. Vervolgens ga je aan de slag met de lange pitch en leer je tien richtlijnen voor het houden van een goede pitch.

Present:
Hoe zorg je ervoor dat jouw aanwezigheid wordt opgemerkt en je een duidelijk en authentiek beeld van jezelf presenteert? In dit laatste hoofdstuk komen negen ingrediënten aan bod waarmee je jouw personal brand onweerstaanbaar aantrekkelijk kunt maken.

Vooropleiding:
Voor deze opleiding heb je geen speciale vooropleiding nodig.

Trainings Duur:
6 weken

De training kost:
2x SRD 475,-

Inclusief lesmateriaal, en het recht op een lokaal examen