Basiskennis Boekhouden MBO

Een cursus die boekhouden leren gemakkelijk maakt. De cursus Basiskennis Boekhouden is bedoeld voor een zeer grote groep mensen. Mensen die met cijfers te maken hebben of dat graag willen en geen boekhoudkundige achtergrond hebben, zouden moeten overwegen of deze cursus Basiskennis Boekhouden voor hen misschien een uitkomst is.

De omgang met (boekhoudkundige) cijfers is voor een bedrijf erg belangrijk. Uitgaven en inkomsten moeten in de boekhouding worden verwerkt en winst of verlies moet worden bepaald.

Met andere woorden: u leert een balans en een verlies- en winstrekening “lezen”.

Inhoud:
De cursus Basiskennis Boekhouden is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is dus zeer up-to-date en de volledige examenstof wordt behandeld.

De volgende onderwerpen zijn onder andere opgenomen: inventaris, balans, dagboeken, journaal, grootboek, kolommenbalans, mutatielijsten, administratie van duurzame produktiemiddelen, enzovoort. Een greep uit tal van onderwerpen die u de basiskennis van het boekhouden bijbrengen. Kennis waar u veel mee kunt doen, dat blijkt als u ermee bezig bent.

Gratis software!
Tevens leert u in de cursus Basiskennis Boekhouden werken met de veelgebruikte boekhoudsoftware van Accountview die u gratis op cd-rom bij de cursus Basiskennis Boekhouden ontvangt. Dit uitgebreide softwarepakket voor Windows biedt ontzettend veel mogelijkheden.

Doelgroep:
Belangrijk voor mensen op sleutelposities: filiaalchefs, penningmeesters, magazijnchefs en commercieel, technisch of algemeen geschoolde mensen zonder boekhoudkundige achtergrond, maar ook voor mensen die hun eigen administratie bij willen houden.

Vooropleiding:
Voor de cursus Basiskennis Boekhouden heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Trainings Duur:
6 weken.

De training kost:
 2x SRD 455,-
Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen