Basiscursus Reclame MBO

Voor wie “in de reclame” wil, zijn er veel interessante mogelijkheden. Bent u creatief (vindingrijk) en heeft u aanleg en ambities op commercieel gebied, dan zijn er in het reclamevak banen als bijvoorbeeld mediaplanner, reclame-adviseur, contactpersoon (account-executive) bij een reclamebureau, productieman/-vrouw, traffic manager, enz.

Wie aan een carrière in de reclame denkt, heeft natuurlijk wél een goede opleiding nodig. De geheel vernieuwde Basiscursus Reclame van Prospects is een gevarieerde en praktijkgerichte opleiding, die u alle noodzakelijke kennis geeft om een goede start in het vak te kunnen maken.

Een echte aanrader voor diegenen die reclame en de kracht ervan boeiend vinden en graag een goede baan willen in dit dynamische vak. Ook zeer geschikt voor kleine of middelgrote zelfstandigen, die de reclame “in eigen beheer” willen houden. U leert het allemaal met deze Basiscursus Reclame.

Inhoud:
De cursus is als volgt opgebouwd:

Reclame
Aan de orde komen vragen als: waarom kiest men voor reclame? Wie vormen de doelgroep? Wat is de reclameboodschap? Via welke media kan men reclame maken? Welke benaderingswijze kiest men? Wat zijn de kosten? Wat is het effect? Begrippen, vaktermen en campagne-soorten als advertenties, verkoopbrieven, radio/TV reclame en sponsoring worden behandeld.

Promotionmix
Met onderwerpen als: public relations, sales promotion, merchandising, persoonlijke verkoop en direct mail.

Marketing
Behandeld worden de marketing- of verkoopinstrumenten die een ondernemer ter beschikking staan om een goed beleid te kunnen voeren, zoals: het productbeleid, het prijsbeleid, het distributie-(plaats)beleid en het promotiebeleid. En voor de detailhandel, ook het personeelsbeleid en het presentatie-beleid.

Sales Promotion

In deze lessen worden vele soorten verkoopacties, wedstrijden, prijsvragen, premiums, geld-terug-acties etc. besproken.

Een campagne ontwerpen
Aan de hand van praktijkvoorbeelden leert u hoe een reclamecampagne tot stand komt en waar u allemaal rekening mee moet houden. Van planning tot uitvoering! Deze cursus brengt u niet alleen de grondslagen van het reclamevak bij, maar u leert ook om te gaan met concrete situaties zoals die zich in de praktijk voordoen. Verder aandacht voor: illustraties, decoraties, etalages, displays, tentoonstellingen, beurzen, buitenreclame en copywriting.

Doelgroep:
Bent u creatief (vindingrijk) en heeft u aanleg en ambities op commercieel gebied.

Vooropleiding:
Om deze cursus te volgen heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Trainings Duur:
2 maanden

De training kost:
2 x SRD 858.75

Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen