Office 365

Office 365

Office 365 is een verzameling van vele tools en diensten die in de cloud aangeboden worden. Daardoor worden je documenten automatisch online bewaard, kan je ze gemakkelijk delen en ze samen met anderen tegelijkertijd bewerken.

In deze cursus focussen we zowel op gratis Office 365 accounts én zakelijke en schoolaccounts. In elk hoofdstuk benaderen we de educatieve voordelen en gebruik van een tool.

In deze cursus leer je wat Office365 is en hoe je een gratis of betalende account maakt. Vervolgens ga je in deze cursus aan de slag met volgende tools en diensten:

OneDrive, Word/Excel/PowerPoint online, E-mail en Agenda, OneNote, Skype voor Bedrijven.

Voor deze cursus volstaat echter een gratis Office 365-account. De extra?s die u bij een betalende account bespreekt, komen ook aan bod.  Je leert niet enkel werken met de tools die Office365 bevat, maar zal ook uitbreidingen en software leren gebruiken waartoe u via uw Office365-account gratis toegang heeft. Aangezien vele tools via de browser gebruikt kunnen worden, is deze cursus geschikt voor Windows én Mac.

Inhoudsopgave Cursus:

Wat is Office 365?

> Office365 is een verzameling van vele tools die in de cloud aangeboden worden. Daardoor worden uw documenten automatisch online bewaard, kan je ze gemakkelijk delen en ze samen met anderen tegelijkert

Office365 versus Office 2016

> Wat is het verschil tussen Office 365 en Office 2013 en 2016

Office365 aanschaffen: gratis versus business account

> Hoe maak je een gratis Office 365 account? Heb je een betalende account op school en wat zijn de kosten van Office 365? Wat zijn de verschillen?

OneDrive

> We overlopen hoe u bestanden en mappen kan plaatsen op OneDrive, de cloudservice van Microsoft. Verder hoe u foto’s bekijkt, bestanden deelt, bewerkt en meer.

Word Online

> We overlopen de mogelijkheden van Word Online en leren documenten bewerken en delen.

Excel Online en Excel enquêtes

> We leren via Excel enquêtes maken, bewerken en de resultaten interpreteren.

PowerPoint online

> We leren een presentatie maken en delen via PowerPoint online.

E-mail

> We leren werken met de gratis en zakelijke/schoolaccount. Daarnaast leren we Windows Mail configureren.

Agenda en Kalender

> We leren onze agenda instellen en gebruiken. Verder configureren we Windows Agenda.

Skype voor bedrijven

> Skype for Business is de opvolger van Lync. Met deze webconferencing tool kan je vergaderingen of lessen inlassen. We leren een vergadering opzetten en voeren, met het delen van programma’s, chat en o

OneNote

> Leer documenten maken en delen met OneNote. Dit programma is erg krachtig en omnivalent. We hebben het over importeren en koppelen van bestanden, digitale inkt, zoekfunctie, structuur, versiebeheer, s

Docs.com

> Docs.com is een online dienst waar je bestanden kan publiceren.

Doelgroep:

De training Office 365 is geschikt voor gebruikers van het Office 365 pakket, die de meest voor de hand liggende mogelijkheden willen leren kennen en gebruiken.

Cursus Duur:
5 weken.

De training kost:
SRD 1,820.-

Inclusief  lesmateriaal,  en het recht op een lokaal examen .